Haber

AK Parti adayından Batman’a müjde!

  •     Haber7-Özel

Haber7Grup, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 14 Mayıs seçimlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. Haber7 yayın koordinatörü İbrahim GünayVe Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Bekir Sıtkı Şirin, AK Parti Milletvekili Adayı Ferhat NasıroğluVe HÜDA PAR’ın AK Parti Batman Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı’yı listelediNasıroğlu, kent ve bölge hakkında değerli mesajlar verirken Ramanlı, Cumhur İttifakı’na çok önemli bir seçmen katacaklarının altını çizdi.

Ferhat Nasıroğlu dedi ki:

Aile olarak vatana ve insana olan sevgimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Rahmetli babam bize ‘Vatanına sahip çıkacaksın, halkına sahip çıkarsan vatanından ayrılmayacaksın’ demişti. Vakfımızın öz kaynakları ile kısa sürede bitirdik. Burası bizim gençlik merkezimiz. Gençlerle buluşacağımız, sohbet edeceğimiz, kitap okuyacağımız alanlar oluşturduk. Bu kompleks dünyada bir ilktir. Konseptte yerel mimariyi, özellikle Selçuklu ve Eyyubi mimarisini dikkate alıyoruz. Özellikle camimizde dijital kubbe bulunmaktadır. Camiye girdiğinizde dijital kubbe sizi karşılıyor. Son derece kucaklayıcıdır. Basit ama asil. Yoldan geçen çocukları kahvaltıya davet ettik, çok beğendiler. İnançlı bir gençlik yetişmesini istiyoruz. ama sadık.

“8 BİN KİŞİNİN İBADET OLABİLECEĞİ BİR ALAN”

Burası 164 bin metrekarelik bir alan. Kent meydanı, yeşil alanlar ve dinlenme alanlarıyla birlikte camide 8 bin kişinin ibadet edeceği bir alandır. Bölgemizde taziye kültürü çok kıymetli ve değerlidir. Büyük bir taziye evimiz var. Kadın ve erkek olmak üzere toplam 600 kişilik taziye konutu. Aşevi ve kafeteryası olan bir yer. Bulunduğumuz bölge çok çağdaş ve gençlik merkezi.
İnanılmaz gençliğimizi kucaklamak ve kucaklamak için bir alan. Bin kişilik bir konferans salonu var. Müzikallerin yapılabileceği, tiyatroların oynanabileceği süper bir eser. Bunu bitiriyoruz. İnşallah ayın 10’unda Cumhurbaşkanımız gelince buranın da açılışını yapacak. Batman’in bir kalbi olmasını istiyoruz.   

“NEDEN SİYASET?”

“Neden siyaset ve ne yapacaksın?” Sorulara değerli cevaplar veren Nasıroğlu, “Yerel olarak kendi imkan ve imkanlarınla ​​bir şeyler yapıyorsun. Bunun bir sınırı var. Ama siyaset çok farklı. Giderek geniş kitlelere hitap edebiliyorsun. Bundan dolayı ülkemize ve bölgemize çok şey katacaktır.Siyasi olarak bir şeyler yapmak.” Bunun gerekli olduğuna inandık ve girdik.

İkinci bir sebep ise iş insanı olmamız ve birçok ülkeye gidip toplantılara katılmamız. Türkiye’de birçok konferans ve toplantıya katılıyoruz. Dünyada şunlar oluşmaya başladı; “Türkiye artık bölgesel ve küresel bir güç.” Güçlü bir lideriniz var ve yerimizde duramıyoruz. Bundan rahatsız olan ülkeler ve başkanlar var. Böyle bir dönemde Cumhurbaşkanımızın yanında olmak istedik. Sermaye biraz ürkek ama biz kendimize inanıyoruz. Siyasette de güzel işler yapacağımıza inanıyoruz.

“40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM OLUŞTURACAĞIZ”

Yatırımcı bir ailenin yöneticisiyim. Batman’in harika bir girişimcisi var. Harika bir gençlik var. İlk gün çıktım Batman’da üç yeni organize sanayi kuracağız ve 40 bin kişiye istihdam yaratacağız dedim. Yerler belirlendi, görüşmeler yapıldı ve altyapı çalışmalarına başlandı. Çok kısa zamanda Batman’a çok büyük bir yatırım olacak. Çevre illerden vatandaşlar buraya çalışmak ve yatırım yapmak için gelecek. O iklimi yaratabilirsek, iş adamı, işveren ve işsizleri bir araya getirebilirsek çok güzel olur.
Gaziantep 2000’li yılların başında emsal bir konumdaydı. Sinerjilerini karşı konulmaz bir şekilde kullandılar ve tüm şehirlerden iş adamları yatırıma, çalışanlar işe gitti. Burada da aynı şeyi yapmak istiyoruz. Ama bu yeterli olmayacak. Burayı teknoloji üstü yapacağız. Ne zaman sokakta yürüyüp gençlerle sohbet etsem %90’ı doktor, %6-7’si polis ve öğretmen olacağım diyor. 3 kaldı. ‘Gelecek artık bilimde, teknolojide, bilgisayar ve yazılım mühendisliğinde’ diyoruz. Bu gençlerle birlikte Batman’da karşı konulamaz bir konsept oluşturacağız. Bölgenin lider şehri olabilmek için bu alanı doldurmamız gerekiyor. Bu külliyenin bir diğer özelliği de onu bir bilim merkezi haline getirmesidir. Bu bilim merkezinin amacı teknolojiye yatırım yapan ve ticaret yapan bir nesil yetiştirmektir. Gençlerimize şirket kurduracağız, gençlerimizi bu alanda güçlendireceğiz. Biz de iş adamlarımızı birebir bu alana hazırlıyoruz.

“KADINLARIN ÜRETTİĞİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERİ SATACAĞIZ”

Üçüncü konuğumuz şehrin hanımları için. Kadın istihdamına güzel yatırımlar yapıldı ama satış pazarlama ayağı eksik. Şu anda dünyanın dört bir yanında otantik eserlere inanılmaz bir ilgi var. Bu kardeşlerin el emeği göz nuru işlerini yurt dışına satmamız lazım. Dünyanın en iyi işini üret, satamıyorsan hiçbir değeri yok. Onları güçlendirmemiz gerekiyor. Hanımın ürettiği katma değeri yüksek işi satmamız lazım. O zaman o erkek kardeş de evinde hızla geçimini sağlıyor olabilir” dedi.

Bölgenin taleplerine de değinen Nasıroğlu, “En ücra mahallelere bile gidiyorum. İnanılmaz bir iyilik var. Barışın ne kadar değerli olduğunu herkes anlatıyor. Geçmişte yaşadığımız yükler vardı. Sokakta kimse yoktu. 19.00’dan sonra bugün çıkınca cıvıl cıvıl sokaklar cıvıl cıvıl oluyor çocuklar yaşlılar gece 12’ye kadar dışarıda oturuyorlar insanoğlu güç ve bela günlerini de görmüş bugünü de görmüş huzurun getirdiği rahatlığı görürsünüz Insanlarda.

İşte Ramanlı ile yaptığımız röportaj;

 

“MUHALEFETİN UMUT OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Uzun süredir sahada seçim çalışmaları yürütüyorsunuz. Vatandaşlarla iletişim halindesiniz. Vatandaşın lehine olan gözlemleriniz nelerdir?
Öncelikle şunu söyleyelim. Batman halkı oldukça politik bir halktır. Tüm genel siyaseti takip ettiği gibi artık yerel siyaseti de yakından takip ediyor. Batman’daki gözlemimiz genel olarak şu; İnsanlar ilgilenilmek istiyor. Diğer illerdeki gibi hizmetlere ulaşmak istiyor. Alt yapı, üst yapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Bu anlamda yeterli düzeye gelmediğine inanmaktadır. Türkiye’nin tüm sorunları gibi ekonomi konusu da gündemde özellikle Batman’da. İnsanlar bu ekonomik sorunları bir şekilde aşabilme umuduna sahip olmak istiyor. Muhalefetin umudu olmadığını biliyoruz. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kendilerine daha iyi bir gelecek sunamayacağını da biliyorlar. Ancak hem mevcut hükümetten hem de sayın Cumhurbaşkanımızdan gelecek vaat eden projeler duymak istiyorlar. Bu inancı daha çok sahada oluşturmaya çalıştığımızı söyleyebilirim.

“MİLLİ İTTİFAK GERİ DÖNME SÖZÜ VERİYOR”

14 Mayıs seçimleri kritik öneme sahiptir. Bu noktada vatandaşın güveni neden yanınızda olsun?

Bildiğiniz gibi 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik, şimdi 5 yılı tamamlayacak. Millet İttifakı, vatandaşlara parlamenter sisteme dönme sözü veriyor ama Türkiye’nin parlamenter sistemde yaşadığı düşünceleri, istikrarsızlığı, ekonomik bunalımları ve hatta askeri darbeleri kimse unutmadı. İnsanlar geçmişe dönmek istemiyor. Yakaladığı huzur ortamını korumak ve daha da yukarılara taşımak istiyor. Bunun için tek umut aslında şu anda Cumhur İttifakı’dır. Millet İttifakı eskiye götürmeye yani ülkeyi geriye götürmeye çalışıyor. Hem zihinsel hem de sistematik olarak. İnsanlar bunu okuyor ve görüyor. Bu yüzden millet kendini geleceğe taşıyacak bir hükümet, daha istikrarlı, daha inançlı ve daha huzurlu bir yatırım ortamı istiyor. Bundan dolayı bunun teminatı ve ümidi biziz. Bu nedenle halkımızın oy kullanması gerektiğini düşünüyoruz.

“TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNDEN HEPİMİZ YANINDAYIZ”

Bölgedeki siyasi denkleme baktığımızda Cumhur İttifakı’nın en büyük rakibinin HDP olduğunu görüyoruz. HDP’nin izlediği siyaseti incelediğimizde Kürt halkının ilkelerine aykırı pek çok tavrı olduğunu görüyoruz. Mesela LGBT sorunu gibi. Bölge halkı neden HDP’yi desteklemesin?

Kürt sorununun temel hak ve özgürlükler bağlamında çözülmesi ve Kürtlerin artık bir sorunları olmadığını söylemeleri için atılması gereken adımlar var ve ben bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım. Sayın başkanımız çözüm sürecinde tüm kuralları çiğnedi. İnkar edilen Kürt kimliğini kabul etti. Kürtçe kullanımının önünü açtı. TRT, Kurdi gibi bir devlet kanalı açtı ve şimdi 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanalımız var. Kürtlerin hukuki ve haklı taleplerinin hukuk zemininde siyaset yoluyla ve toplumda güven unsuru tesis edilerek analiz edilmesi gerekmektedir. Hala atılması gereken adımlar var. Bu zorunluluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. O halde teklifimiz şudur: Kürt sorununu şiddet, terör ve çatışma ortamından kurtarmalıyız. Kürt sorunu artık bir sokak siyaseti olmamalıdır. Cadde-i Kübra’ya gelmeli, Meclis’te konuşulmalı ve esaslı bir şekilde konuşulmalıdır. Evet, hepimiz Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünden yanayız, bu birinci kuraldır. Silahı ve şiddeti adalet arama yöntemi olmaktan çıkarmalıyız ve bu ikinci kuraldır. Bunun üzerine inşa edilecek bir güven ortamında Kürt sorununun da çözülebileceğine inanıyoruz. Kürtlerin onurları ayaklar altına alınmadan, dövülmeden Kürtlerin yasal hak ve taleplerinin hayata geçirilip kazanılması gerektiğine inanıyoruz.

Kürtlerin haklarını arama çabalarının sadece muhalefetle sınırlı kalmaması gerektiğini de düşünüyoruz. Yeşil Sol Parti bugün cumhurbaşkanı adayı göstermedi. Mevcut adaylardan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtti. Ama onlar da Millet İttifakı’nın bir parçası değiller. Başka bir deyişle, gücün alternatifi değillerdir. Şunları söylediler: Biz destek vermeyeceğiz Sayın Cumhurbaşkanı. Millet İttifakı adayını destekliyoruz. Ama biz onun hükümet ortağı değiliz, muhalefeti iktidara getireceğiz ve yine muhalefette kalacağız diyorlar. Dolayısıyla ne bir analiz önerisi, ne de bir çıkış yolu var. Sadece muhalefette kendilerine oy veren seçmenleri yeniden konumlandırma politikası izliyorlar. Bu bizim sorunlarımızı çözmeyecek. Kürtler de Türkler, Lazlar, Çerkezler gibi iktidar ortağı olmalıdır. İktidara ortak olmalı, tahlile ortak olmalı, iradeye ortak olmalı ki karar alma süreçlerinde iz bırakabilsin.

HEDEF BATMAN’DA 3 AVUKATI SERBEST BIRAKACAK

HÜDAPAR’ın da sözcüsüsünüz. HÜDAPAR bölgede ciddi etkisi olan bir partidir. HÜDAPAR bu seçimlerde AK Parti listelerinde vatandaşların karşısına çıkıyor. HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na katkıları nelerdir?

Batman ilinden bahsedeyim. Ciddi bir sinerji oluşturduk. Hem milletvekili aday listelerinden duyulan yoğun memnuniyet, hem saha çalışmalarımız hem de iki parti teşkilatının sahadaki yoğun varlığı ciddi bir sinerji oluşturdu. Bir umut doğdu. Bunu sahada rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Bunun da etkisiyle Cumhur İttifakı’na çok ciddi bir seçmen katabileceğimize inanıyoruz ve amacımız Cumhur İttifakı’nın bugüne kadar Batman’da bir milletvekili çıkarmış olmasıdır. Ancak 14 Mayıs’ta en az 3 milletvekili hedefimiz var ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz.

KAYNAK: HABER7

gergerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler